Wennen aan een nieuw ritme
Intussen wonen we een maand in Zeist. We kunnen terugblikken op een super toffe Amsterdamse periode op het ultieme plekje in Watergraafsmeer. De eerste weken kon ik Amsterdam niet uit mijn hoofd krijgen en had oprecht heimwee. 40 minuten rijden en je belandt in een compleet andere wereld, gek wel. Ik had heimwee naar Marqt, naar de geweldige buren, de fantastische school, de beste speeltuin op het Mariotteplein, de bakker, de tweedehands kledingwinkel, ja zelfs het ochtendlawaai van de vuilniswagen.
Inmiddels dringt het door dat het hebben van meer ruimte en en tuin met 3 hyperactieve jongetjes veel waard is en dat Amsterdam ook zeker niet overgeromantiseerd hoeft te worden. De rattenplaag mis ik als kiespijn ;). Nu begint ondertussen zelf het (rustigere!) tempo en het andere publiek te wennen. Eigenlijk is het goed voor mij en mijn heen en weer geren om even weer back to earth te gaan. Nu kan ik door de bossen naar school lopen en zonder 40 minuten te rijden een mega boswandeling maken.
Elektrisch verhuizen – lustrum
Maar even terug naar het verhuismoment. De laatste dagen in Amsterdam waren gekkenhuis. De dag voor de verhuizing weigerde mijn arm letterlijk nog te functioneren. Het bleek een slijmbeursontsteking. Ik mocht niets meer tillen en voor mijn man werd het dus last minute nachtwerk. Gelukkig hadden we al veel voorbereid en verliep de verhuizing uiterst soepel. En elektrisch!
Jaren geleden maakte ik al kennis met elektrisch verhuizen dat toen nog in de kinderschoenen stond. Ondertussen zijn we precies vandaag op 11 oktober 5 jaar verder en is elektrisch verhuizen een volwaardige optie. Maar niet iets waar de klanten standaard om vragen. Daar moet natuurlijk verandering in komen.
Verhuizen – een smerig zaakje
Want ja, verhuizen is best een vervuilend zaakje. Los van het feit dat je veel afval veroorzaakt (dat je natuurlijk netjes scheidt, weggeeft of recyclet) met alles wat je in het inpakgeweld weg wilt en moet gooien, veroorzaak je door te verhuizen ook een hoop extra milieubelasting.
Het zit hem in:
- De verhuisdozen
- De noppenfolie en andere verpakkingsmaterialen
- Het vervoer
Verhuisdozen kun je recyclen, er bestaat recyclebare noppenfolie en inpakpapier, maar juist het vervoer is heel belastend. Je moet voor een vrachtwagen al gauw 2640 gram CO2 per liter diesel rekenen en dat is veel.
Waarom is elektrisch verhuizen beter?
Per kilometer scheelt het al gauw 870 gram CO2 per liter diesel voor een vrachtwagen. Als je nagaat dan slechts 1 verhuizer, onze Mondial Movers Aad de Wit Verhuizingen, al zo’n 100.000 volledig elektrische kilometers rijdt, dan zie je dat de milieuwinst gigantisch is.
Naast de zeer belangrijke CO2 besparing is een heel ander voordeel dat deze auto’s vrijwel geen fijnstof veroorzaken. Dat is zeker ook een grote pre, voor de gezondheid en voor het milieu! En wat dacht je van geluidsoverlast? Zo stil als een rijdende Tesla deze verhuiswagens.
Nog niet overtuigd?
Dan kan ik je vertellen dat ik de beste service ever heb gehad met deze verhuizers. Onze voorbereiding liet te wensen over, maar temidden van alle dozensjouwers mocht mijn man rustig de laatste spullen inpakken en hebben ze daar netjes bij geholpen. Alles is in complete status in Zeist aangekomen en alle dozen weer netjes opgehaald zodra we daar om vroegen.
Ben jij klaar voor een nieuwe woning en zoek je een goede verhuizer? Kies dan voor een Erkende Verhuizer die jou en je dierbaren met aandacht voor je spullen verhuist EN het milieu en de veiligheid van alle betrokkenen in acht neemt. Let op ISO 14001, ISO 9001 en OSHAS certificatie en ga je voor een sterke focus op duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Verhuis dan groen en 100% elektrisch met Aad de Wit Verhuizingen, Sustainable Susan kan het je van harte aanbevelen.